Mailman Courant

Mailman Courant - Kerstboodschappen

Long time ago in BethlehemMassah Commandah (2014)

HO HO HOOO

Kerstmis is, zooals jelui nog wel zult weeten van Kathechisatie, de Verjaardag van Onze-lieve-heer Jezus Christus van Nazareth, a.k.a. Isa ben Marjam, profeet, verlosser en zelfbenoemd Zoon van God, hamdoellillah! hallelujah!

(Mensen van het boek! Gaat niet te ver in jullie godsdienst en zegt over Allah alleen maar de waarheid. De masieh Isa, de zoon van Marjam is Gods gezant... zegt niet drie . Houdt daarmee op, het is beter voor jullie. Immers, God is één god. Geprezen zij Hij! Dat Hij een kind zou hebben! Van Hem is wat er in de hemelen en wat er op de aarde is. God is goed genoeg als voogd. 4:171)

Anyway, hoe je het Boek ook wendt of keert, die dikke roodwitgekleurde opgeblazen tuinkabouter die eens per jaar met zijn rendieren van de Noordpool tot ons nederdaalt heeft er echt niets mee te maken. Tenzij jelui nog gelooft in de Alleszaligmakende Coca Cola Company, wiens perfide dienaar en valse profeet hij in werkelijkheid is.
Daarom zegt de Mailman:
ERUIT MET DIE VADSIGE DIKZAK!
En hij voegde de Daad bij het Woord, en zo heeft hij gisteravond 2 Kerstmannen opgeknoopt aan de hoogste takken van de immergroene buxus in de Gemeentelijke Groenvoorziening.
En daarom roept de Mailman jelui op om hetzelfde te doen.
EEN KERST ZONDER KERSTMAN! VREDE OP AARDE!
Wat zou het heerlijk zijn als je overal in't groen de Santa's zou zien bungelen, aangevreten door de meeuwen, door jochies over straat geschopt, en op 2 januari met het vuurwerkafval opgeveegd. En daarna Nooit Meer!

(Maar telkens als er een gezant tot jullie komt met iets wat jullie niet zint, zijn jullie dan niet hoogmoedig? Dan betichten jullie sommigen van leugens en anderen doden jullie. 2:87)

De heidenen onder U gun ik echter graag hun boom en hun ballen, dus die mag je laten staan.


Verplichte kost voor de doorgewinterde Kerstliefhebber:

Anthology of Dutch December Folklore - THE CHINATOWN PHILHARMONIC, ook wel genaamd KORZORKEST.
De inmiddels welhaast legendarische uitvoering van traditionele Nederlandse (of in ieder geval europeesche) Kerstliedjes, opgenomen in het najaar van 1990 (alweer!) in de onvolprezen Dutone-Studio van & door Boyd Noorda.
NU TER DOWNLOADING AANGEBODEN VIA
http://www.marcelcuypers.nl/pagina/1990dutchdecemberfolklore2.shtml

Mailman Courant (oud nieuwsch) - MAAS IS LEK!Er stroomt een rivier door Rotterdam. Die noemen ze daar de Maas. Nou zijn mevrouw Mailman en ik als rechtgeaard Mazofielen geneigd om elke vorm van stromend water Maas te noemen, maar als we in Maastricht een voetbal in het water gooien, denk je dan dat die een paar dagen later de Erasmusbrug passeert?
Nee, natuurlijk niet. Kijk maar op de kaart.
Bij Heusden, links boven Den Bosch, daar heet-ie ineens de Bergsche Maas. Je hebt daar ook nog een Afgedankte Maas, die staat in verbinding met de Waal, maar die is niet voor niks Afgedankt. Afijn, volg je die Bergsche Maas, dan stroomt-ie langs de Biesbos, waar-ie Amer heet, zó in het Hollands Diep, vandaar naar het Haringvliet, en zo komt onze voetbal ergens tussen de Zuidhollandse eilanden bij Hellevoetsluis (!) in de Noordzee uit.

Gooien we nu onze voetbal in Arnhem in de Rijn, kijken wat er dan gebeurt. De Rijn, da's eigenlijk een triest geval, al vanaf de splitsing met de Waal, waar-ie Nederrijn heet. Bij Wijk bij Duurstede gaat de hoofdstroom door onder de naam Lek, en de rest (die geeneens op mijn kaartje staat) heet eerst Kromme Rijn, die op een of andere onnavolgbare manier door of om Utrecht stroomt, en daarna als Oude Rijn door Alphen aan den Rijn stroomt, om dan bij Katwijk in de Noordzee uit te monden. De Rijnmond bij Katwijk, heb je dat wel eens gezien? Dat bedoel ik nou met triest....
Gek genoeg noemen ze het gebied voorbij Rotterdam ook nog eens Rijnmond. ze hebben er zelfs een Radio Rijnmond. Maar die mensen, aardige mensen trouwens, die kunnen er ook niks aan doen.

Wat doet onze voetbal ondertussen? Die volgt bij Wijk bij Duurstede noodgedwongen de hoofdstroom, genaamd de Lek. Culemborg, Vianen, Schoonhoven, Ammerstol, Lekkerkerk (waarvan ik me nu pas realiseer dat dat Kerk-aan-de-Lek betekent, en niet Smakelijk Godshuis...), Krimpen a/d Lek, en dan: jawel: Rotjeknor itself, Rotterdam a/d Lek!
Asjemenou!
Vooropgesteld dat onze voetbal zelf niet Lek is (;), dan heet de rivier die door Rotterdam stroomt dus eigenlijk de Lek.

Men kan zich een voorzichtige voorstelling maken wat voor een ingrijpende gevolgen dat zou hebben voor de aldaar heersende stadscultuur, die toch al zo zwaar geschonden is: Niemand zou zich nog van noord naar zuid verplaatsen via de Lektunnel. Ik voel de druppels al in mijn nek. Een beetje slenteren over de Lekboulevard? Strand aan de Lek? Jazz aan de Lek? Architecten aan de Lek?
En dan die onvolprezen Rotterdamse liedcultuur:
"Langs de Lek sta ik vaak in gedachten, langs de Lek droom ik menige droom..."
"Als het water van de Lek nou toch eens bier was..."
"Als in plaats van bloed, de Lek stroomt door je aderen..."
Ach, ik begrijp het wel. Ik zou zelf ook niet aan de Lek willen liggen.